Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ustawić resp mobów i metinów na plikach Terenzo ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko, posiadam pliki serwerowe terenzo i gdy wchodze na mapki 90lvl nie ma tam mobów i metinów. Tu właśnie pytanie do was czy da się ustawić resp czy jednak trzeba wgrywać nowe mapki i moby na serwer. Prosze o szybką pomoc !!!

Opublikowano

W item_proto masz wszystkie. Serwer, client, bez różnicy. ID mobó tych nowych mogą się różnić na serwerach więc z poradników gdzię są id mobów nie korzystaj.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Ale nie chodziło mi o item proto z navi bo na plikach terenzo nie ma mobów z nowych map w tej bazie zresztą nwm dlaczego. Znalazłem w Fillezilli liste mobów i ich id co prawda dziają wszystkie tylko nie te co są na mapach 90lvl :/ może to wina plików serwerowych w co wątpie. 

Opublikowano

Rozpakuj mobproto i o ile widzisz jakiegoś moba w grze, możesz go po prostu wyszukać po nazwie, następnie dodać ich grupy do group.txt, następnie dodać je do metinów.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Dziwi mnie to ,że nie moge przywałać mobów nawet komendą bo ich nie wykrywa ;d a są w FZ... nie będe i tak ustawiał respu mobów z metina skoro nie posaidam ich w grze.

Specjalista
Opublikowano

Tych nowych mobów z pl-a nie ma wgranych do clienta na plikach Terenzo.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

w cliencie są. Rozpakuj sobie root i zobacz npc_list i tam bodajże 2500 do 2700 powinieneś mieć nowe moby, później

w mob_proto w db dodaj nowy wpis plusikiem, wpisz np. 2614, w grze wpisz /reload i /m 2614 i masz moba, a później

to ustawiasz sobie w navi jakieś tam bony itp.

Opublikowano

1. Wchodzisz do FTP do ścieżki  share/locale/poland/map.
2. Wybierasz mape  na ktorej chcesz zrobic resp mobow/metinow.
3. Otwierasz plik regen i tam ustawiasz bedziesz wiedzial jak .
4. Z metinami podobnie tylko za metiny odpowiada stone.txt.

CtV.png

Chcesz zapytać o serwer? Wejdź na naszego Ts3 oraz Facebooka!

http://www.mpcforum.pl/topic/1314410-vmss-nestium-23-arena-gladiatorow/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...